Primul test transfrontalier din Europa privind plăţile în monedă digitală între bănci centrale a fost calificat drept un succes de către instituţiile din Elveţia şi Franţa, dar acestea au declarat că urmarea nu va fi emiterea imediată de monede digitale (CBDC), scrie Reuters.

Proiectul Jura, denumit după munţii dintre cele două ţări, este cel mai recent dintr-o serie de teste efectuate de băncile centrale dornice să contracareze ameninţarea reprezentată de activele criptografice.

“Proiectul Jura confirmă faptul că un CBDC bine conceput poate juca un rol esenţial ca activ de decontare sigur şi neutru pentru tranzacţiile financiare internaţionale”, a declarat Benoît Coeuré, şeful Innovation Hub din cadrul Băncii Reglementelor Internaţionale.

Testul, primul test complet al monedei euro şi al francului elveţian digitale, a arătat că este posibilă decontarea tranzacţiilor valutare în CBDC-uri în euro şi franci elveţieni, precum şi emiterea, răscumpărarea şi transferul de efecte de comerţ franceze denominate în euro între instituţiile financiare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]