Luni, însă, după apariţia unei opoziţii politice puternice faţă de sacrificare, guvernul danez a renunţat la încercarea de a adopta legislaţia de urgenţă care ar fi susţinut măsura. Răspunzând marţi la întrebări în parlament, Frederiksen a respins acuzaţiile conform cărăra ştia că ordinul de sacrificare de săptămâna trecută era ilegal. „Am fost informaţi despre ilegalitatea în weekend”, a spus ea.

 

Frederiksen a făcut apel la calm şi a spus că prioritatea este „să ghideze Danemarca cât mai bine posibil pandemia”.

 

Procesul de eutanasiere a început deja şi, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului danez al alimentaţiei şi mediului, continuă în zonele infectate. În afara zonelor infectate, a spus el, procesul continuă cu fermierii care doresc să coopereze. Ministerul este însărcinat cu conducerea procesului.

 

Numărul oficial al nurcii sacrificate este de 2,5 milioane, deşi un purtător de cuvânt al poliţiei daneze, care ajută la realizare procesului, a declarat că ultima cifră este probabil mai mare.

 

Ministrul agriculturii din Danemarca, Mogens Jensen, şi-a cerut deja scuze pentru modul în care a gestionat situaţia. „Am făcut o greşeală. Nu au existat temeiuri legale pentru a solicita fermierilor să-şi elimine nurca în afara zonelor infectate ”, a declarat el pentru agenţia daneză Ritzau.

 

Criticii, inclusiv preşedintele partidului popular danez, Kristian Thulesen Dahl, au cerut demisia lui Jensen.

 

Dar sprijinul pentru continuarea procesului de eutanasiere a venit din alte părţi, inclusiv din sectorul afacerilor şi activiştilor în domeniul asistenţei sociale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]