Numărul cazurilor noi este într-o continuă creştere. Sunt peste 180.000 de persoane infectate cu coronavirus în România, iar creşterea numărului de teste nu face faţă. În plus, din ce în ce mai multe persoane sunt reconfirmate pozitiv. În ritmul acesta, unde vom ajunge? Previziunile nu sunt prea roz. Până în februarie, în America s-ar putea ajunge la aproape 500.000 de morţi. Însă cifrele nu sunt prea bune nici la noi. Bazându-se pe situaţia curentă, predicţiile spun că până la 1 februarie 2021, în România s-ar putea să fie 17.808 decese din cauza Covid-19.

Uite ce spune Anamaria Dobrotă, medic infecţionist:

„Este şi o evoluţie clară a pandemiei, dar normal că a fost influenţată şi de capacitatea sistemului. Ar trebui foarte bine investigate focarele, unde avem un număr mai mare de cazuri. Nu numai că ar trebui investigate aceste focare, dar ar trebui luate măsuri de a gestiona aceste focare. Ar trebui toată lumea izolată la domiciliu corespunzător şi testaţi în cazul acestor focare mari toţi contacţii, nu numai cei simptomatici, cum ne spune metodologia. În cazul focarelor mari, ar trebui să testăm pe toată lumea, toţi contacţii direcţi, la 7 zile. Să încercăm să limităm şi întrunirile de familie,sau mari de 10-15 persoane şi fără să respectăm regulile de distanţare şi purtare a măştii.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]