Noul primar al oraşului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu (USR), va convoca un referendum local pentru impunerea unor măsuri anti-Covid, dar şi pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare a comunităţii. Populaţia va fi consultată în timpul alegerilor parlamentare.

Referendumul local reprezintă o premieră pentru oraşul Bacău. Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunţat că, vineri, Consiliul Local Bacău a validat propunerea fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când cetăţenii sunt consultaţi în mod direct despre implementarea unor măsuri şi proiecte cu impact asupra comunităţii.

Potrivit primarului, referendumul, care va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare, va conţine trei întrebări.

Prima este legată de folosirea unor fonduri de la bugetul local pentru ca executivul local să ia măsuri suplimentare, dar fără coerciţie, pentru respectarea regulilor privind combaterea pandemiei. Acestea au drept scop scăderea numărului de infectări pe raza municipiului Bacău, în vederea redeschiderii activităţilor economice, educaţionale şi culturale.

A doua întrebare este legată de necesitatea sistematizării cartierelor Bacăului. Este vorba despre eliberarea domeniul public de constructii cum sunt garajele din beton si crearea de noi parcari, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. A treia întrebare se referă la oportunitatea alocării de fonduri în vederea finalizării Spitalului Municipal.

„Iniţiativa organizării acestui referendum este în concordanţă cu principiul transparenţei decizionale. Oricâte măsuri s-ar lua de către decidentul politic, fie el şi executiv al primăriei, fără suportul comunităţii, acestea nu au o finalitate care să producă plus valoare. Acest principiu va fi baza mandatului meu. Tot pentru prima dată în Bacău, începând cu anul viitor, se va introduce bugetarea participativă. Astfel, proiectele venite dinspre cetăţeni vor fi finanţate”, a anunţat primarul Lucian Stanciu Viziteu pe Facebook.

Edilul şef a mai anunţat că în următoarea perioadă propunerile municipalităţii pentru referendum vor fi prezentate în cadrul unei campanii de informare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].