Inaugurarea oficială a „Piaţetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins din Tunis, a avut loc marţi. La ceremonie au luat parte Souad Abderrahim, primarul capitalei Tunisiei, şi Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană. De asemenea, au participat reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, membri ai comunităţii româneşti din Tunisia, studenţi ai Lectoratului român din Tunis şi foşti studenţi tunisieni care au studiat în România.

Evenimentul reprezintă o premieră, iar iniţiativa a aparţinut Ambasadei române.

„Decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piaţeta Regina Maria a României datează din decembrie 2019. Inaugurarea acestui spaţiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci şi pe întregul continent Africa. Iniţiativa de a avea la Tunis un spaţiu cu numele Reginei Maria aparţine Ambasadei României în Tunisia şi a fost călduros susţinută de autorităţile locale”, au anunţat reprezentanţii Casei Regale a României.

Ambasadorul României în Republica Tunisiană a citit un mesaj din partea lui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe. Ceremonia de inaugurare a fost organizată în cadru restrâns din cauza pandemiei de Covid 19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]