Potrivit unui comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, cazurile aferente localităţii Vişineşti au fost raportate comunei Vârfuri.

„Ieri, pe baza datelor eronate furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenţei cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori. Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spaţiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmboviţa prin care această instituţie să-şi asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmboviţa din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localităţii Vişineşti au fost raportate localităţii Vârfuri, iar în fapt pe raza localităţii Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19”, se arată în comunicat.

Potrivit Prefecturii, decizia CJSU prin care au fost instituite restricţii în comuna Vârfuri va fi revocată.

„Atât Instituţia Prefectului – judeţul Dâmboviţa, cât şi C.J.S.U. Dâmboviţa sunt instituţii care, în gestionarea măsurilor de creştere a capacităţii de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, îşi bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmboviţa, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînţeles şi inacceptabile. Astăzi (marţi-n.r.) în şedinţa C.J.S.U. când va fi analizată noua incidenţă a cazurilor, Hotărârea nr. 64 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa va fi revocată şi avem speranţa că, pe viitor, nu vom mai fi martorii unor asemenea situaţii”, au mai transmis reprezentanţii Prefecturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]