Oamenii de ştiinţă Ugur Sahin, 55 ani, şi Ozlem Tureci, 53 ani, şi-au dedicat viaţa cercetării în medicină, specializările oncologie şi boli infecţioase. Până acum, cercetările lor au revoluţionat imunoterapia personalizată, pentru a lupta împotriva cancerului.

Cuplul Sahin şi Tureci au pus bazele companiei BioNtech în centrul oraşului Mainz, din Germania, în anul 2008. În anul 2001, Sahin şi Tureci înfiinţau compania Ganymed Pharma care urma să înregistreze 1.4 miliarde de dolari din vânzările de anticorpi pentru lupta împotrva cancerului.

În decursul zilei de luni, compania farmaceutică Pfizer a anunţat că vaccinul dezvoltat de ei în parteneriat cu BioNTech s-a dovedit eficient în 90% din cazurile de infecţie cu coronavirus.

Acum, Sahin şi Tureci, sunt in top 100 cei mai bogaţi oameni ai Germaniei. Marţi, odată cu anunţul vaccinului antiCovid, semnat Pfizer şi BioNTech, compania celor doi, listată la bursă, Nasdaq, a urcat la valoarea de 25.72 de miliarde de dolari, o creştere de 4.6 miliarde de dolari faţă de anul trecut, aceeaşi perioadă.

Chiar dacă în prezent lumina reflectoarelor ai crede că îi copleşeşte, cuplul Sahin- Tureci rămâne devotat cercetării şi muncii de voluntariat, prin urmare ei donează în fiecare an o mare parte din câştigurile înregistrate.

Ugur Sahin s-a născut în Iskenderun, un oraş din zona mediterană a Turciei. El s-a mutat în Cologne, Germania, la vârsta de patru ani, alături de tatăl său care lucra la fabrica locală Ford, conform Reuters. Sahin a cunoscut-o pe Tureci, fiica unui medic turc, atunci când cei doi şi-au început cariera academică.

Pe termen lung, Sahin îşi propune ca BioNTech şi Pfizer să crească producţia pentru vaccinul antiCovid dezvoltat împreună. Ei se aşteaptă la 1.3 miliarde de doze până la finalul anului 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]