Mii de angajaţi din baruri, restaurante şi hoteluri au manifestat pe străzile marilor oraşe din Spania. Au bătut din tigăi şi au strigat lozinci în favoarea sectorului HORECA, pentru care sunt necesare ajutoare directe.

 

Peste 60 de miliarde din încasările aşteptate în 2020 s-au pierdut din cauza pandemiei şi a restricţiilor, dar chiriile şi impozitele trebuie plătite. Asociaţiile patronilor de restaurante cer reducerea TVA-ului la 5 % şi ajutoare directe în valoare de 8,5 miliarde de euro ca să nu dispară 100 de mii de afaceri şi 1 milion de joburi.

 

Spania este ţara cu cele mai multe baruri şi restaurante din lume şi are o tradiţie străveche în acest domeniu. Sectorul Horeca din Spania angajează 1,7 milioane de persoane şi aduce 4,7 din PIB.

 

José Luis Yzuel – preşedintele Federaţiei “Hostelería de España”: Acest sector este constituit din mici firme şi acestea sunt cele mai afectate. Nu pot fi abandonate în voia sorţii. Nu putem accepta să se distrugă 100 de mii de restaurante pentru că nu s-au luat măsuri ca în restul Europei. Şi ne uităm cu invidie la Franţa şi Germania.

 

Ce ajutoare se dau în Europa pentru restaurante

 

Germania

10 miliarde de euro.

75% din pierderi acoperite de stat.

TVA redus de la 19 % la 7 %.

 

Franţa

Ajutoare de la 1500 la 10 mii de euro.

Scutiri de impozite.

 

Italia

5 miliarde sub formă de ajutoare.

Trei luni de prelungire a creditelor fiscale.

Eliminarea impozitului pe imobil.

Prelungirea şomajului tehnic.

Ajutor de 1000 pentru fiecare PFA.

 

Marea Britanie

Ajutor de 2.325 de euro pe lună.

Subvenţionarea salariilor până la 80%.

 

Spania

Catalonia – 1000 de euro

Ţara Bascilor – de la 3 la 4 mii de euro

Şomaj tehnic pentru PFA

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]