Sectorul de tehnologie a fost printre puţinele industrii care au beneficiat de măsurile de lockdown impuse pentru a opri răspândirea virusului, întrucât foarte mulţi oameni au lucrat de acasă şi au făcut cumpărături online.

„Pieţele financiare au fost încă influenţate de incertitudinea generată de criza coronavirusului. Dincolo de acest fapt, pieţele de acţiuni au performat bine, în principal datorită unei performanţe puternice a sectorului de tehnologie pe piaţa americană”, a transmis Nicolai Tangen, CEO-ul celui mai mare fond suveran din lume.

Fondat în 1996, Fondul Suveran al Norvegiei deţine participaţii în circa 9.200 de companii la nivel global şi deţine 1,5% din totalul acţiunilor listate. Fondul mai investeşte în obligaţiuni şi imobiliare.

Fondul a explicat că se aştepta ca în luna august pieţele financiare să fie mai mult perturbate de lupta continuă a lumii întregi cu criza de Covid-19, în contextul în care tabloul impactului în economia reală nu este încă foarte bine conturat.

„Încă ne aşteptăm la acest lucru, poate chiar mai mult acum, cu al doilea val de infectări…Nimeni nu poate estima cum se va termina”, a declarat Trond Grande, directorul adjunct al Fondului Suvera, pentru Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]