Papa Francisc se confruntă cu multe critici pentru că poartă rareori mască atunci când se întâlneşte cu oameni, chiar şi în interior. Unele figuri catolice importante au spus că ar trebui să dea un exemplu şi să-şi protejeze propria sănătate.

 

La o întâlnire desfăşurată în weekend între Papa şi premierul Spaniei la Vatican, niciunul nu a purtat mască în timpul părţii publice a evenimentului. Deşi Pedro Sánchez avea mască atunci când a ajuns la Vatican, cei doi, dar şi asistenţii lor, au renunţat la ea înainte de intalnirea privată, scrie The Guardian.

 

Săptămâna trecută, Papa Francisc a purtat mască în timpul slujbei de rugăciune de la Roma, fiind a doua oară când a fost văzut cu faţă acoperită.

 

A doua zi, la audienţa generală săptămânală din auditoriul Vaticanului, el nu a mai purtat mască, deşi la finalul audienţei, Papa a întâmpinat mai mulţi episcopicu care a dat mâna şi s-a conversat îndeaproape cu fiecare.

 

La începutul acestei luni, Robert Mickens, corespondent la Vatican de 30 de ani, a postat pe Twitter o imagine „foarte deranjantă” a Papei fără mască la o adunare ”cu un număr mare de oameni, mulţi dându-şi măştile jos pentru a vorbi cu el. Şi Papa sărută mâinile preoţilor recent hirotonisiţi.”

 

Regulamentele Vaticanului stipulează că masca trebuie purtată în interior şi în exterior, acolo unde distanţarea socială poate fi dificilă.

 

27 de cazuri de coronavirus au existat la Vatican, potrivit unui raport al Universităţii Johns Hopkins.

 

Papa Francis, care are 83 de ani şi are doar un plămân după ce celălalt a fost îndepărtat din cauza unei infecţii când era adolescent, ar fi expus riscului de complicaţii grave dacă ar contracta virusul.

 

Săptămâna trecută, Thomas Reese, preot iezuit şi jurnalist, i-a scris o scrisoare deschisă Papei spunând „ar trebui să ştii mai bine” şi expunând şase motive pentru care acesta ar trebui să poarte mască.

 

”Încearcă în mod clar să ajungă la un echilibru. Vrea să rămână deschis şi accesibil şi păstrează distanţa socială. Toată lumea încearcă să-şi găsească propriul echilibru, dar ştiu că a fost mai puţin responsabil decât ar dori unii să fie,” a spus Austen Ivereigh, un biograf al Papei.

 

Criticile vin după ce săptămâna trecută Papa Francisc a declarat că susţine prin lege implementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex. 

 

”Persoanele homosexuale au dreptul să se afle într-o familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie exclus, sau să fie nefericit din cauza asta,” a spus Papa.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]