„Mi s-a părut foarte interesantă ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani, care au spirit antreprenorial şi iniţiativă economică. Cred că întreg sistemul de educaţie din România va trebui să fie aşezat pentru a stimula iniţiativa, spiritul antreprenorial, asumarea de răspunderi, comportamentul creativ. Realitatea e că dacă ne uităm la numărul de IMM-uri la mia de locuitori, dacă ne uităm la numărul românilor implicaţi în antreprenoriat comparativ cu alte ţări europene mai avem extrem de mult de lucrat. Cele mai mari rate de succes le putem avea pe tineri, pe cei care sunt în sistemul de educaţie, studenţi sau liceeni”, spune Ludovic Orban.

El participă la „Topul naţional al firmelor private din România”, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

„Vă asigur că participarea mea nu e dictată de considerente de natură politico-electorală, ci de convingerea mea că mediul de afaceri trebuie să fie un partener serios al guvernului. Guvernul pe care îl conduc a fost deschis la dialog permanent, este şi va fi. Nu mai vreau să trec în revistă toate măsurile pe care le-am luat, dar aş pomeni câteva, pentru că am văzut abordări partizane care nesocotesc eforturile pe care le-am făcut”, adaugă premierul.

El precizează că, printre măsurile luate de Executiv, se numără amânarea ratelor la bănci, care a avut cea mai mare adresabilitate şi cea mai lungă perioadă, IMM Invest, programe de granturi, programe de digitalizare a IMM-urilor

„Am încercat să venim în sprijinul companiilor în materie de decontare a TVA şi de decontare a concediilor medicale. Am analizat propunerile mediului de afaceri pentru programul de guvernare. Cu siguranţă vom prelua de o parte din ele. Am ţinut cont şi în pregătirea planului naţional de rezilienţă şi recuperare. Aici va trebui să avem dezbateri foarte serioase cu Comisia Europeană, pentru că deocamdată există o tendinţă ca resursele să aibă mai degrabă beneficiari publici decât privaţi, ori noi susţinem contrariul. De asemenea, suntem foarte atenţi şi la bugetul UE 2021-2027, iar noi am transmis propunerile noastre”, mai arată Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]