Premierul Ludovic Orban afirmă despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19 că sunt foarte contestate: „Presupune un acord din partea fiecărui cetăţean”. Nicuşor Dan: „Dacă-mi permiteţi. În Bucureşti asta e o chestiune care chiar funcţionează”.

Imaginea articolului Orban despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19: Sunt sisteme foarte contestate

Orban despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19: Sunt sisteme foarte contestate

Premierul Ludovic Orban, întrebat duminică despre sistemele de monitorizare a bolnavilor de COVID-19, a spus că „ştiţi foarte bine că aceste sisteme sunt foarte contestate. Ele au fost aplicate în unele ţări, mai puţin în UE. Presupune un acord din partea fiecărui pacient să îşi instaleze aplicaţia, iar dacă un cetăţean nu vrea să instaleze aplicaţia, nu avem nicio posibilitate legală de a-l determinat să o facă”.

În ce priveşte sistemul de monitorizare, Orban a explicat că e simplu: „DSP emite ordine de izolare sau de carantinare la domiciliu. Ele se duc la Evidenţa Populaţiei. Ministerul de Interne are obligaţia de a verifica periodic respectarea deciziilor luate de DSP de izolare sau carantinare”.

„Dacă-mi permiteţi, la Bucureşti asta e o chestiune care chiar funcţionează. Adică persoanele care sunt izolate sau carantinate sunt verificate de Poliţie o dată pe zi, la diferite ore”, a intervenit primarul Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]