În ultimele două săptămâni, Distribuţie Oltenia este bombardată cu sesizări de la consumatorii casnici de energie electrică pe motiv că, după orele 21:00, tensiunea din reţea este crescută de la 220 v la 260 v, punând în pericol electrocasnicele şi centralele de apartament.

Conform unor surse, testele se fac în vederea detectării şi eliminării pierderilor de pe reţeaua electrică şi se fac la solicitarea noului propietar rus care a cumpărat CEZ Oltenia.

Deşi echipele de la Distribuţie Oltenia se deplasează la locuinţele reclamanţilor, oamenii reclamă că nu se iau niciun fel de măsuri, testele făcându-se în continuare. În topul reclamaţiilor se află consumatorii casnici de energie electrică din cartierele Craioviţa Nouă şi Rovine.

ANRE a reglementat prin ca tensiunea maximă din reţea să fie de maximul 240 v, fără fluctuaţii.

Datorită faptului că tensiunea maximă suportată de electrocasnice/electronice este de maximum 250 v, la asemenea fluctuaţii şi depăşiri de tensiune, multe dintre ele pornesc sau se opresc singure, se scurcurcircuitează şi li se reduce perioada de viaţă.

Mediafax a contactat Distribuţie Oltenia, pentru un punct de vedere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]