Antonia Pănescu are 18 ani şi s-a pregătit încă de la începutul anului pentru un vis de-al ei. Acela de a participa şi obţine rezultate la olimpiadă. A reuşit să treacă de faza judeţeană de la chimie, dar şi de cea de la biologie, unde a obţinut un rezultat chiar foarte bun. A luat 96 de puncte din 100. Păcat, însă, că totul s-a oprit acolo, îţi spune Antonia. Din cauza coronavirusului, olimpiadele au fost anulate.

„Chiar am fost necăjită că nu s-a mai ţinut, mă pregătisem foarte mult, eram şi înainte cu materia, mă pregătisem pentru naţională. Mi-a părut rău că munca de un an a fost degeaba şi a fost doar aşa, de dragul să ştiu eu. Aş vrea să particip la olimpiada online, chiar dacă nu e formatul ideal. Mai bine online decât deloc. Olimpiadele pentru noi reprezintă un obiectiv pentru sfârşitul anului, pentru care ne pregătim tot anul şcolar şi ne dă şi o satisfacţie. Există recompense atât morale, cât şi fizice, materializate”, spune ea.

Nu doar Antonia este de acord cu susţinerea on-line a olimpiadelor. Şi Alexandru Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, îţi spune că ar fi o variantă bună, atâta timp cât în prezent există mai multe alternative pentru a nu se putea copia.

„Nu văd o problemă în a se susţine on-line, întrucât există foarte multe metode de supraveghere. Eu am dat de un exemplu foarte bun în momenul când am dat examene de admitere la facultate. A existat o aplicaţie personalizată pe care o deschideai şi nu aveai voie să deschizi nimic altceva până în momentul în care se termina examenul. Nu puteai să fii pe o altă pagină în acelaşi timp”, povesteşte Alexandru.

Ministerul Educaţiei analizează varianta ca olimpicii să poată da examenele chiar din camera lor, de la laptop.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]