Dacă şcoala în care învaţă copilul tău trece în scenariul galben sau roşu din alte motive decât confirmarea unor cazuri de COVID, să ştii că nu îţi poţi lua zile libere plătite de la serviciu.

În cazul în care cel mic va trece exclusiv în online din cauza ratei de incidenţă, tu, ca părinte, nu poţi invoca legea pentru a putea sta acasă cu el. În contextul în care şcolile din Bucureşti se apropie din ce în ce mai mult de scenariul roşu, părinţii sunt tot mai nemulţumiţi. Uite şi părerea Mihaelei Tucaliuc, mama unui băiat de clasa a doua, care învaţă la o şcoală din Sectorul 6.

„Şcoala merge înainte trecând în sistem online, iar copiii au nevoie de ajutorul nostru, mai ales pentru cei mici, la lecţiile online. Pentru că sigur vor exista întrebări, au nevoie într-adevăr de tot suportul părintelui. 

De fiecare dată când se închide şcoala din cauza unor situaţii excepţionale părinţii ar trebui să primească suportul necesar în a se putea ocupa de copii. 

Pentru cei mici, având în vedere că majoritatea părinţilor nu au o alternativă în a se putea descurca, da este nevoie de cadrul legal necesar pentru a fi ajutaţi”, a afirmat Mihaela Tucaliuc, părinte. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]