O eroare de comunicare a dus la a;ezarea unui număr prea mare de pasageri în partea din faţă a unui avion. Acest lucru a cauzat probleme la decolare pentru pilot, au descoperit anchetatorii aerieni.

 

Un Airbus A320 a fost înlocuit cu un A321 înainte de un zbor de la Aeroportul Luton din Londra în ianuarie, dar un e-mail despre schimbare nu a fost transmis.

Planul de aşezare a pasagerilor nu era ajustat la avionul mai mare.

 

Direcţia pentru investigaţii privind accidentele aeriene (AAIB) a declarat că a aterizat în siguranţă, iar operatorul a luat măsuri de atunci.

 

A320 urma să fie utilizat pentru zborul de la Luton la Praga, în Republica Cehă, pe 16 ianuarie, dar din „motive operaţionale” a fost schimbat cu un A321.

 

Centrul de control operaţional (OCC) din Budapesta, Ungaria, a trimis un mesaj automat Departamentului de manipulare operaţională (OHD) şi Departamentului de servicii pentru pasageri (PSD) de la Luton, dar din cauza unei „probleme tehnice”, acesta nu a fost primit.

 

Până la urmă, avionul a aterizat fără probleme la Praga dar investigaţiile au continuat pentru a se găsi sursa defecţiunilor tehnice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].