Locurile în care se află staţiile de încărcare rapidă au ajuns la o cotă de 42% din piaţă în 2022, faţă de 25% în 2018. În ceea ce priveşte numărul optim de puncte de încărcare, este recomandat să existe un punct de încărcare la fiecare 10 autoturisme electrice, potrivit Ziarului Financiar.

Anul trecut s-a înregistrat o creştere majoră a unităţilor rapide şi ultrarapide de încărcare pentru maşinile electrice şi hibride plug-in. În prezent, la nivel naţional există 1.350 de locuri cu staţii de încărcare, în creştere cu aproape 60% faţă de 2021, potrivit unui studiu Roland Berger.

Circa 30% dintre staţiile noi sunt amplasate în zona spaţiilor de retail din ţară.

Deşi numărul lor creşte, sunt încă prea puţine locuri cu multiple staţii, care să permită încărcarea autoturismelor într-un timp cât mai scurt.

Majoritatea locurilor continuă să opereze o singură staţie, se arată în studiu, doar 25% având două sau mai multe staţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].