Institutul a anunţat că indicele lunar al încrederii a scăzut de la 93,2 în septembrie la 92,7 în octombrie.

Companiile sunt considerabil mai sceptice în ceea ce priveşte evoluţiile din lunile următoare. În schimb, au dat o evaluare a situaţiei lor actuale puţin mai pozitivă decât luna trecută. Având în vedere creşterea numărului de infecţii, companiile germane devin din ce în ce mai îngrijorate.

Prin comparaţie cu majoritatea ţărilor europene, Germania a reuşit să controleze mult mai eficient numărul de infecţii cu coronavirus din timpul primului val al pandemiei. Însă cazurile au crescut într-un ritm alarmant în aproape toate ţările continentului în ultimele săptămâni, Franţa şi Spania înregistrând cele mai mari rate de infectare.

Autorităţile germane au impus noi serii de restricţii în unele regiuni ale ţării, printre care se numără închiderea timpurie a barurilor şi un set nou de cerinţe în ceea ce priveşte purtarea măştilor de protecţie.

Indicele Ifo este bazat de răspunsurile a circa 9.000 de companii germane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].