Curtea de Apel Bucureşti a validat mandatul lui Nicuşor Dan ca primar al Capitalei. Instanţa a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia tardivităţii şi a respins toate apelurile ca tardiv formulate.

Decizia este definitivă.

Săptămâna trecută, Nicuşor Dan acuza „şicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureştiului”.

Validarea mandatului de primar general al lui Nicuşor Dan a fost contestată prin 52 de cereri de apel. Nicuşor Dan a spus că este vorba de foşti şi actuali consilieri PSD.

„La Bucureşti o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD care vor fi discutat luni de Curtea de Apel Bucureşti. Sunt motive ridicole. Se vorbeşte de fraudă electorală în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit. Cererile sunt copy/paste, se reiau inclusiv greşelile gramaticale de la una la cealaltă”, spunea primarul ales al Capitalei.

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, cu 42,81%, reprezentând 282.631 din voturi, potrivit datelor finale ale alegerilor locale din Bucureşti publicate pe site-ul AEP.

Principala sa contracandidată, Gabriela Firea, din partea PSD, a întrunit 37,97% din preferinţele bucureştenilor, reprezentând 250.690 de voturi.

 

USR, după ce instanţa a respins toate contestaţiile împotriva lui N. Dan: Firea trebuie să plece

Liderii USR consideră că Gabriela Firea „trebuie să plece”, după ce instanţa a respins toate contestaţiile „făcute de PSD” împotriva validării mandatului lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: „Oare câte hoţii a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul?”.

„Firea trebuie să plece! Instanţa a respins astăzi toate contestaţiile făcute de PSD împotriva validării mandatului lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Vorbim de peste 50 de contestaţii, care invocă motive ridicole, pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului pentru a trage de timp”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Liderii Uniunii Salvaţi România afirmă că în aceeaşi situaţie se află şi Clotilde Armand, care nu a putut să îşi preia mandatul pentru ca au fost depuse 120 de contestaţii în instanţă.

„Oare câte hoţii a făcut PSD în primării dacă încearcă atât de tare să amâne inevitabilul? Nicuşor Dan şi Clotilde Armand îşi vor prelua săptămâna aceasta mandatele şi vor descoperi toate furturile”, de mai arată în postarea USR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].