Muzica ne aduce o stare de bucurie atunci când acustica e bună, altfel, poate fi chiar un zgomot deranjant. Orele online pentru micii artişti sunt mai mult chin decât satisfacţie. Roberta şi Alexia, două surori de 10 şi 13 ani, studiază canto, pian şi clarinet, la Liceul de Artă din Liceul de Artă din Oradea. Acum văd şi ascultă profesorii prin Zoom. 

 

”Să încep de la început? Da, da”, sună dialogul elev-profesor.

 

Pe lângă faptul că pică internetul, se aude cu întarziere sau interupt, Roberta, elevă în clasa a 5-a, are şi alte impedimente.

 

”La orele de instument profesorul nu mai poate să îţi spună ce ai greşit şi ce să faci să nu mai greşeşti pe viitor, nu poate să îţi arate cum să ţii poziţia mâinii, cum să ţii instrumentul// Noi tot ce putem să facem e să dstăm acasă şi să respectăm regulili de siguranţă şi încetul cu încetul va trece şi pandemia”, a spus Roberta Alb.

 

Surorii ei, Alexia, îi lipsesc colegii din clasa a 7-a, dar şi petrecerile la care mergea împreună cu mama ei, cântăreaţă.

 

Alexia Alb:”Când mergeam la şcoală era mult mai bine, orele online sunt necesare, bineînţeles că altfel nu avem cum să ne formăm ca oameni şi să ne îndeplinim  visurile, cel putin la mine care vreau să continui cu muzica”

 

Sabina Alb, mama fetelor, spune:”că este cumplit să ţii o oră de muzică online, indiferent că e vorba de un anumit instrument sau orele de canto//  sunetele se distorsonează, imaginea la fel. Nu ai cum să transmiţi online ca profesor ceea ce transmiţi când eşti în contact direct cu elevii tăi, sperăm să revenim la şcoală pentru că noi trebuie să continuăm să trăim, să ne educăm copiii îmtr-o normalitate.  Îmi doresc ca fetele mele să meargă la şcoală . 

 

Deşi inconfortabil, este important pentru elevi să facă des repetiţii şi să rămână în contact cu profesorii lor, chiar şi online. Acum sunt nevoiţi însă să depună mai mult efort cu toţii, dar rezultatele pot fi încântătoare, o demosntrează 70 de artişti care se coordonează în orchestra digitală, conform BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]