PNL susţine că Florin Iordache nu a întrunit numărul necesar de voturi. Acesta a obţinut 185 de voturi, dar necesarul era de 234, respectiv majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi nu doar a celor prezenţi.

Totodată, în sesizarea PNL se arată că Florin Iordache nu îndeplineşte condiţia legală referitoare la buna reputaţie profesională şi morală, prevăzută de Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ.

„Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, reputaţie înseamnă părere publică, favorabilă sau defavorabilă, despre cineva sau ceva, felul în care cineva este cunoscut sau apreciat; renume; faimă. Or, părerea publică cu privire la Florin Iordache este în contradicţie cu bunul <renume> sau cu buna părere publică favorabilă>. Buna reputaţie morală nu rezultă din niciun act depus la dosarul de candidatură”, se menţionează în sesizare.

De asemenea, PNL reclamă că preşedintele Consiliului Legislativ nu trebuie să fie membru al unui partid politic.

”A accepta ideea că preşedintele Consiliului Legislativ poate fi membru al unui partid politic până în ziua începerii activităţii semnifică o înfrângere a dispoziţiei legale în vigoare”, mai susţin liberalii.

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a fost votat, marţi, să fie preşedintele Consiliului Legislativ. Iordache a obţinut mai multe voturi decât fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

Liderii PNL şi USR s-au acuzat reciproc că au votat numirea lui Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].