„Ziua şi noaptea se ard deşeuri nepericuloase, dar şi deşeuri periculoase. Avem plastice, deşeuri din construcţii, sute sau poate mii de tone de astfel de deşeuri care, odată incendiate, nu fac altceva decât să pună sănătatea populaţiei în pericol. Avem o problemă reală de poluare a aerului din Bucureşti. Pe lângă poluarea de a trafic sau de la încălzirea rezidenţială pe timpul iernii, suplimentar, din pricina arderilor ilegale, bucureştenii sunt nevoiţi să suporte aceste consecinţe”, a spus joi, Mircea Fechet.

El spune că acest fenomen nu e singular, ci se întâlneşte şi în Dolj, Dâmboviţa sau Giurgiu.

„Cu siguranţă arderile de deşeuri sunt una dintre cauze care participă la depăşirea poluanţilor, mai ales pe timpul nopţii. Un astfel de incendiu poate contribui cu siguranţă la mărirea indicatorilor de poluare din Bucureşti”, precizează Fechet.

El apreciază că este vorba „probabil” despre grupări infracţionale organizate, evaziune fiscală, exploatarea copiilor şi a persoanelor defavorizate.

Poliţia, Jardarmeria şi Garda de Mediu fac descinderi, joi, la Sinteşti, fiind vizaţi cei care ard ilegal deşeuri. La acţiune participă aproximativ 100 de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]