Inspectori din cadrul Ministerului de Finanţe au efectuat un control la Primăria Capitalei în urma căruia au descoperit mai multe nereguli cu privire la felul în care au fost cheltuiţi banii publici.

 

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, susţine că prejuduciul se ridică la 40 de milioane de euro, aprovimativ 200 de milioane de lei. 

 

”Să fie clar pentru toată lumea.

Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro),” a scris Florin Cîţu într-o postare pe pagina de Facebook.

 

Să fie clar pentru toată lumea. Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB,…

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 12 octombrie 2020

 

Ministrul Finanţelor a arătat că datoriile PMB sunt foarte mari, în condiţiile în care veniturile au fost de 3,5 miliarde de lei, iar”încasările în septembrie sunt la aproape 99%.

 

”Arată o administrare proastă a banilor. Bugetul a fost construit pe aceste încasări. Banii erau distribuiţi pentru plata subvenţiilor, pe trimestre. Dar această plată nu s-a făcut. Şi aici vinerolul acestei inspecţii econiomice financiare să vedem unde au fost cheltuiţi banii şi cum au fost cheltuiţi şi unde auajuns, până la urmă aceşti bani, păentru că ei au fost cheltuţi,” a spus ministrul Finanţelor într-o declaraşie de presă.

 

Ministrul Finanţelor a spus că a cerut control la toate instituţiile statului şi va fi realizat în fiecare an. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]