Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a anunţat în decursul dimineţii că va înlocui tezele cu evaluarea sumativă.

”În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar”, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Ştirileprotv. ”Să nu uităm că tezele se susţin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a adăugat Anisie.

De asemenea, Ministrul a venit cu completări şi privind procedura sub care vor fi pregătiţi elevii pentru susţinerea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat, din anul 2021.

”Pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecţii pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile şi acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educaţiei, vom continua programul teleşcoala şi vom continua şi pregătirea faţă în faţă”. 

Olimpiadele şi alte concursuri au fost deja anulate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]