Baza de date a Ministerului Educaţiei va fi interconectată cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională”, care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului, potrivit unui comunicat al Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ, a anunţat MEC.

Prin crearea acestui mecanism, Ministerul va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central.

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Conform comunicatului MEC, iniţiativa se înscrie în demersurile de debirocratizare a sistemului şi de eficientizare a activităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]