Potrivit ISU Timiş, la propunerea inspectorului şef, prefectul judeţului Timiş a aprobat hotărârea de a se transmite un mesaj de informare publică prin sistemului RoAlert. Scopul mesajului a fost de a anunţa locuitorii, dar şi pe cei care tranzitează judeţul, că rata de infectare cu Covid-19 la nivelul judeţului Timiş a depăşit 3 la 1000 de locuitori.

Mesajul trebuia transmis între orele 16.00 şi 20.00. „Însă, dintr-o eroare, personalul din cadrul dispeceratului a introdus o perioadă mai mare de transmitere a mesajului”, a anunţat ISU Timiş.

Angajaţii au încercat, fără succes, să remedieze problema.

„Pentru remedierea acestei erori, operatorul din dispeceratul ISU Timis a revenit cu un mesaj de actualizare a alertei transmise iniţial, în sensul corectării perioadei de valabilitate. Din cauze tehnice investigate în prezent, mesajul de actualizare nu a fost recepţionat de unele celule aparţinând anumitor operatori de telefonie mobilă. Aspectul a avut drept consecinţă transmiterea repetitivă a mesajului emis iniţial. În urma constatării erorii, acţiunea de anulare a primului mesaj a fost efectuată şi de la nivel central, însă fără succes”, mai spun reprezentanţii ISU.

Aceştia şi-au cerut marţi scuze cetăţenilor „pentru disconfortul creat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]