Membrii SNGJ Dicasterial spun că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, nu cunoaşte situaţia creată de epidemia de COVID-19 în instanţe, nu ştie ce are de făcut în calitate de demnitar şi se derogă public de responsabilitate. Ei mai susţin că au aflat în timpul unei conferinţe de presă a ministrului că trei persoane din sistem au murit din cauza COVID-19 şi că în prezent sunt circa 546 de salariaţi infectaţi, din care cinci sunt internaţi la Terapie Intensivă.

„Ministrul Justiţiei, aflat în campanie electorală, a tratat tehnic acest subiect cu un răspuns sec, fără să arate niciun fel de empatie faţă de familiile celor decedaţi, cărora nu le-a transmis nici măcar un mesaj de condoleanţe. Totodată, acesta nu a dat nicio asigurare că Ministerul Justiţiei va lua toate măsurile ce se impun pentru a preîntâmpina şi alte decese pe viitor, deoarece a ignorat complet găsirea unor soluţii. Practic, a alocat mai puţin de 3 minute acestui subiect. însă, când a venit vorba de modificarea legilor justiţiei, greaua moştenire şi atacuri la fosta guvernare, părea că doreşte o dezbatere electorală” au scris într-un comunicat de presă reprezentanţii SNGJ Dicasterial.

În concluzie, sindicaliştii îi solicită ministrului Justiţiei să plece acasă.

„Domnule ministru Predoiu, vă reamintim că nu ocupaţi funcţia ca să vă odihniţi sau să executaţi ordine de partid, ci sunteţi acolo să munciţi pentru cetăţeni, inclusiv pentru salariaţii din justiţie şi să vă asiguraţi că orice problemă comunicată are cel puţin două soluţii, din care una să fie şi adoptată…. Ori vă ridicaţi la nivelul funcţiei de ministru (al Justiţiei), ori plecaţi acasă şi evitaţi să vă/ne mai faceţi de râs!”, este concluzia mesajului SNGJ Dicasterial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]