Dacă ai făcut o formă uşoară de COVID-19, nu te bucura prea tare că nu trebuie să stai în spital. Medicul de familie nu are, încă, un protocol după care să te trateze acasă.

Gabriel Zanfir este medic de familie în comuna Mischii, în Dolj. Are 13 pacienţi cu COVID -19 care stau la domiciliu pentru că au forme uşoare ale bolii. Gabriel spune că, în lipsa unei scheme de tratament pentru astfel de bolnavi, el mai mult le monitorizează starea de sănătate, decât le tratează boala.

„Situaţia, în general, ne cam depăşeşte pe toţi pentru că nici medicii de familie nu au fost destul de bine informaţi. (…) Noi ne-am mai sfătuit cu colegii din cardiologie, din pneumologie. Colegii nu prea ştiu nici ce să ne spună. Doar, dacă e vreun tratament, trebuie urmat la spital. Da, dar vedeţi, pacientul nu poate să ajungă la spital pentru că spitalul deja e plin“, spune medicul Gabriel Zanfir.

Gabriel spune că el le dă pacienţilor săi un tratament bazat pe vitamine. Iar dacă tratamentul său nu-i ajută, îi sfătuieşte să sune la 112.

„Cei care cunosc schemele de tratament ar trebui să facă, să aibă o schemă de tratament şi pentru pacienţii asimptomatici şi pentru pacienţii puţin simptomatici, de acasă. Astfel încât, noi, medicii de familie, doar să supraveghem ce se întâmplă. Sistemul nu prea e pus la punct. Trebuie să fie văzut de un medic, să-i fie făcută măcar o reţetă.Cu reţeta aceea, pacientul vine la noi”, continuă medicul de familie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]