Medicul şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, sâmbătă, că Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgenţă, de la Spitalul Piatra-Neamţ, cu ambulanţa, în Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil din cauza tratamentului anticoagulant pe care îl avea de mai multă vreme pentru afecţiunea cardiovasculară.

„Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-au început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în Anestezie-Terapie Intensivă pentru Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment şi se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi, pentru investigaţii, pentru endoscopie, a fost sedată şi este sub terapie”, a spus dr. Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei a fost testată pentru SARS-CoV-2, dar nu sunt indicii că actriţa ar suferi de COVID-19.

Medicii spun că, ţinând cont că este vorba despre un pacient vârstnic, cu afecţiuni cardiovasculare şi gastrointestinale, orele şi zilele următoare sunt extrem de importante.

„Acum este sedată, este sub ventilaţie invazivă, care necesită sedare şi anestezie generală pentru confortul pacientului. Ce a fost important a fost stabilizarea hemodinamică, pentru că un şoc hemoragic dă o modificare extrem de importantă şi este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce înseamnă terapie, oxigen, sânge, intervenţie endoscopică şi toate se fac (…) în terapie intensivă”, a mai spus medicul ieşean.

Dr. Diana Cimpoeşu a precizat că nu s-a pus deocamdată problema unei intervenţii chirurgicale în ceea ce o priveşte pe marea actriţă.

„S-a făcut o intervenţie endoscopică în cadrul secţiei de Gastroenterologie şi Hepatologie”, potrivit medicului.

Draga Olteanu Matei are 87 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]