Toate spitalele din Capitală trebuie să se reorganizeze astfel încât să creeze circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi. Solicitarea a fost transmisă, miercuri, spitalelor, de Direcţia Generală de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DGSPMB).

Imaginea articolului Măsuri excepţionale de extindere a internărilor bolnavilor de Covid-19 în toate spitalele din Capitală. Solicitare DSP trimisă miercuri seară

Măsuri excepţionale de extindere a internărilor bolnavilor de Covid-19 în toate spitalele din Capitală. Solicitare DSP trimisă miercuri seară

Spitalele din Capitală au primit o adresă semnată de DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi.

„Urmare a situaţiei epidemiologice existente create de evoluţia pandemiei COVID-19 şi a numărului insuficient de paturi dedicate pacienţilor pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităţilor sanitare de fază I, fază II şi suport COVID-19, să solicităm să întreprindeţi cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităţilor sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanţii DGSPMB către spitale.

Potrivit acestora, este nevoie „stringentă” de mărirea capacităţii de tratament COVID-19, în contextul măririi progresive a ratei de incidenţă cumulată la 14 zile, care, marţi, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].