Se numeşte „knuffelcontact” şi înseamnă „amic de îmbrăţişări”.

Toată lumea poate avea un astfel de amic, iar cei fără partener pot avea doi amici de îmbrăţişări.

Este o noutate concepută pentru a ajuta oamenii să facă faţă celui de-al doilea lockdown, din Belgia, care a început pe 2 noiembrie şi va continua până pe 13 decembrie, scrie Corriere della Sera.

De la începutul epidemiei, Belgia a atins 500.000 de cazuri, iar decesele au depăşit 13.000.

Premierul Alexander De Croo, care a anunţat al doilea blocaj, a fost clar: „Vrem oprirea cazurilor, nu izolare”.

Iar „amicul de alint” serveşte tocmai acestui scop: fiecare membru al unei familii are dreptul să aibă unul, iar cei care nu au partener pot avea doi. Scopul lockdonwn-ului fiind totuşi reducerea la minim a contactului fizic, întâlnirile cu „knuffelcontacts” au reguli precise: „Fiecare membru al familiei are dreptul la un însoţitor. Familiile îi pot invita acasă pe rând şi, atunci când este prezent un amic de alint, nu se pot primi alte vizite”.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care trăiesc singuri: „Pe lângă partenerul de alint, pot invita o altă persoană, dar niciodată două în acelaşi timp”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]