Automobilele „verzi“, cele electrice alături de hibride, au înregistrat o creştere a înmatriculărilor de maşini noi de 9% în primele nouă luni ale anului, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), la un volum de aproape 5.400 de unităţi. Dintre acestea, maşinile electrice au accelerat cel mai puternic, urcând cu 41%, la peste 1.400 de unităţi. O creştere şi mai puternică s-a înregistrat în rândul hibridelor plug-in, de 141%, la 555 de unităţi. Singurul segment care a scăzut a fost cel al hibridelor „clasice“, care s-a micşorat cu 8% la mai puţin de 3.500 de unităţi.

În ceea ce priveşte topul pe mărci la 9 luni al autovehiculelor electrice şi hibride plug-in, categorii susţinute de programul Rabla Plus, cele mai mari volume înregistrează Renault (360 unităţi), Skoda (329 unităţi) Volkswagen (204 unităţi), Hyundai (186 unităţi) şi BMW (170 unităţi).

„Este de aşteptat ca în 2020 achiziţiile de autoturisme “electrice“ care sunt stimulate prin Programul Rabla Plus să înregistreze volume semnificativ mai mari decât anul anterior (la 9 luni au deja o creştere generală de 59,6% a înmatriculărilor), în condiţiile în care sunt peste 2.200 de rezervări de autoturisme electrice şi hibride plug-in faţă de doar 1.300 anul trecut“, au explicat oficialii APIA, conform Ziarul Financiar. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]