Restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte e o măsură la care au recurs mai multe state europene, iar mulţi se întreabă dacă e posibil ca acest lucru să se întâmple şi în România.Prim-ministrul Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură, ţinând cont că mai multe oraşe din România, printre care şi Bucureşti, au depăşit pragul de incidenţă de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 de locuitori.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

„Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a adăugat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, premierul a declarat că nu vor fi impuse măsuri suplimentare, ci vor fi ”aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale”. 

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că Guvernul are un plan de creştere a capacităţii de tratare a pacienţilor cu COVID-19, atât în secţiile obişnuite, cât şi în cele de Terapie Intensivă.

„Avem un plan de creştere a capacităţii de tratare atât în secţiile obişnuite, cât şi în secţiile de terapie intensivă. Este gândit la nivel naţional şi urmăreşte creşterea constantă a numărului de paturi din secţiile de ATI, astfel încât să facem faţă nivelului de tratare a oricărui pacient care are nevoie de tratament”, a declarat Ludovic Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].