Manifestanţii antirestricţii s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei, la câteva ore după ce capitala britanică a trecut la al doilea cel mai înalt nivel de alertă COVID-19.

Pe măsură ce un al doilea val de infecţii evoluează, guvernul prim-ministrului Boris Johnson a intensificat restricţiile locale în anumite părţi ale Angliei, în care cazurile cresc, sperând să protejeze economia şi permiţând regiunilor cel mai puţin afectate să rămână deschise.

Începând cu miezul nopţii, Londra a fost mutată la nivelul 2 sau cu „risc ridicat”. Oamenilor le este interzis să întâlnească pe oricine cu excepţia familiei, a prietenilor apropiaţi sau a rudelor care ajută la îngrijirea copiilor, în interior.

Regulile interzic, de asemenea, adunările cu mai mult de şase persoane în aer liber, deşi poliţia a ales să nu le aplice în timp ce câteva mii de militanţi au mers pe Oxford Street, una dintre cele mai aglomerate străzi comerciale din lume în vremuri normale.

Protestatarii consideră restricţiile COVID-19 ca fiind inutile şi o încălcare a drepturilor omului. Unii se opun purtării măştii şi vaccinărilor. Unii purtau pancarte care spuneau: „CORPUL MEU, ALEGEREA MEA, NU MAŞTILOR OBLIGATORII”.

Sâmbătă, 57% din populaţia Regatului Unit trăia sub restricţii COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă din grupul SAGE, care consiliază guvernul, precum şi Partidul Laburist din opoziţie vor ca miniştrii să meargă mai departe şi să impună un scurt blocaj la nivel naţional, pentru a opri răspândirea bolii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].