14.00  UPDATE Alegeri Republica Moldova

Numărul persoanelor din Republica Moldova care au votat la secţiile de votare din străinătate era, la ora 12.00, de aproape trei ori mai mare decât în primul tur.

 

La cele 139 de secţii din străinătate au votat, până la ora 12.00, peste 78.000 de moldoveni, în condiţiile în care în primul tur, până la aceeaşi oră, votaseră 28.000 de persoane, a declarat vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Vladimir Şarban, într-o conferinţă de presă.

 

Şi în Transnistria au votat mai multe persoane până la ora12.00, faţă de primul tur. 13.000 de voturi, dublu faţă de acum două săptămâni, până la aceeaşi oră.

 

Până la ora 12.00, au votat peste 655.000 de persoane, din care peste 578.000 pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit oficialului CEC.

12:30 UPDATE Alegeri Republica Moldova

Situaţie tensionată în satul Varniţa. Alegătorii din Varniţa ar fi plătiţi să vină să voteze. 

 

Zeci de poliţişti echipaţi cu veste anti-glonţ au încojurat zona de conflict de la Varniţa.

 

Oamenii s-au îmbrâncit cu reprezentanţii forţelor de ordine sosite la faţa locului, potrivt agora.md.

 

12:00 UPDATE Alegeri Republica Moldova

Cetăţenii din Republica Moldova care votează în Italia, la Milano aşteaptă să voteze în rânduri pe două străzi. Nu s-au înregistrat evenimente, notează agora.md.

11:00UPDATE Alegeri Republica Moldova

Contracandidatul Maiei Sandu, Igor Dodon, a votat.

Avem nevoie de schimbări calitative, nu şocuri, nu crize”. Asta a declarat candidatul independent, susţinut de PSRM, Igor Dodon, după ce a votat, fiind însoţit de soţie şi de bodyguarzi.

„Mă bucur că astăzi cu toţii suntem mai activi. Am votat pentru independenţa şi statalitatea RM. Cred în viitorul acestei ţări. Avem nevoie de schimbări calitative, nu şocuri, nu crize. Am votat pentru echitate socială, pentru dezvoltarea economică, pentru echilibru în relaţiile externe. Nu vreau ca RM să devină un pion în joaca geopolitică internaţională. Am votat pentru valori creştine. Sunt sigur că totul va fi bine. Totul ne va reuşi,” a spus Dodon la ieşirea de la urne, potrivit agora.md.

Însoţită de colegii de partid, Maia Sandu a votat. 

Azi, toată puterea este în mâinile voastre. Azi, aveţi puterea să-i pedepsiţi pe cei care v-au minţit, v-au furat sau v-au alungat de acasă. Azi, decidem cum vom trăi în următorii patru ani, cum va păşi RM în următorul deceniu. Dar pentru asta trebuie să ieşim la vot. Când oamenii se unesc, lucrurile se schimbă. Eu azi am votat pentru schimbare, pentru Moldova în care toţi oamenii se uită cu încredere în ziua de mâine”, a declarat Maia Sandu.

„Am votat pentru Moldova cu care ne vom mândri”, a adăugat candidata în limba rusă.

10:40: UPDATE Alegeri Republica Moldova

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi la urne, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Moldovenii din afara ţării s-au aliniat în faţa secţiilor de vot şi mai devreme decât în primul tur şi stau la cozi imense de 2-3 kilometri pentru a vota. La secţia de votare din Frankfurt, Germania tinerii au adus boxe din care rasună muzică populară, scrie agora.md. 

 

Cetăţenii Republicii Moldova îşi aleg astăzi preşedintele, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care se confruntă actualul şef al statului, filorusul Igor Dodon şi candidata opoziţiei pro-europene şi fost premier, Maia Sandu. 

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îl va avea contracandidat pe actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

În 2016, alegerile au fost câştigate de Igor Dodon cu 52% din voturi, în vreme ce Sandu a obţinut 48%. Practic, diferenţa dintre cei doi a fost de 69.750 de voturi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].