Marţi seara Roma va fi capitala mondială a păcii şi va găzdui Întâlnirea internaţională de rugăciune între marile religii ale lumii. Evenimentul este organizat de Comunitatea Sant’Egidio şi reuneşte reprezentanţi creştini, musulmani şi budişti. Papa Francisc alături de Patriarhul Ecumenic ortodox Bartolomeu I şi alţi creştini se va ruga în Bazilica Sfânta Maria din Aracoeli.

Reprezentantul cultului mozaic, Haim Korsia, marele rabin al Franţei va participa la o slujbă în Sinagoga Marelui Templu din Roma. După rugăciune, liderii spirituali se vor reuni în Piaţa Capitolului unde vor fi aşteptaţi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Împreună vor ţine un moment de reculegere pentru victimele cauzate de pandemie dar şi de recentele războaie din Siria şi Nagorno-Karabah. Papa Francisc va citi Apelul pentru Pace de la Roma pe care îl vor semna şi ceilalţi lideri religioşi. 

Iniţiativa are o tradiţie de 34 de ani şi a fost inaugurată în 1986 de Papa Ioan Paul al II-lea. Ediţia 2020 se numeşte “Nimeni nu se salvează singur. Pace şi Fraternitate ”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]