Imaginea articolului Librăria Vaticanului e apărată de AI

Librăria Vaticanului e apărată de AI

 

Dacă te întrebi la ce poate fi folosită inteligenţa artificială, află că ea va păzi una dintre cele mai importante comori din lume.

 

 

Librăria Vaticanului va fi protejată de inteligenţa artificială. Cele 80.000 de documente de o valoare imposibil de măsurat sunt în pericol din cauza atacurilor cibernetice. Digitalizarea a demarat în 2012 iar până în prezent s-a ajuns la 25%. Însă această digitalizare a atras interesul hackerilor. Vaticanul a dezvăluit că au loc peste 100 de atacuri cibernetice în fiecare lună asupra librăriei fondată în 1451 de Papa Nicolae al cincilea. 

Astfel, a fost angajată compania Darktrace, fondată de matematicieni de la Cambridge. Aceştia au dezvoltat primul sistem de inteligenţă artificială pentru securitate cibernetică. Acest sistem va proteja cea mai veche Biblie existentă sau ilustraţia lui Botticelli pentru Divina Comedie a lui Dante.

 

Manlio Micelli, ofiţer de informare la Vatican,  a spus:””Inteligenţa artificială nu doarme, nu face pauze şi poate descoperi şi investiga mai multe ameninţări decât orice om. Trebuie să protejăm colecţia online astfel încât cititorii să aibă încredere că văd o istorie adevărată, nealterată” 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]