Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a vărsat lacrimi în timp ce el a scuzat rar pentru eşecul său de a ghida ţara prin momentele dificile exacerbate de focarul de coronavirus.

 

Vorbind la o uriaşă paradă militară desfăşurată în weekend pentru a marca 75 de ani de la guvernarea partidului muncitoresc, Kim şi-a scos ochelarii şi şi-a şters lacrimile – o indicaţie, spun analiştii, a presiunii crescânde asupra regimului său.

 

„Oamenii noştri au pus încredere în mine, la fel de înaltă ca cerul şi de adâncă cum este marea, dar nu am reuşit să mă ridic mereu la înălţime,” a spus el, potrivit unei traduceri a comentariilor sale din Korea Times. „Îmi pare foarte rău pentru asta”.

 

„Este important să ne uităm de ce a ajuns să verse lacrimi cu o astfel de ocazie”, a declarat pentru Korea Times Hong Min, directorul diviziei Coreea de Nord la Institutul Coreean de Unificare Naţională. „Sub mesajul său, se poate simţi că Kim simte o presiune mare asupra conducerii sale”.

 

În ciuda prezenţei trupelor, rachetelor, tancurilor şi a altor dovezi ale creşterii puterii militare a Coreei de Nord, Kim a oferit sprijin oamenilor din întreaga lume care suferă ca urmare a Covid-19 şi şi-a exprimat speranţa pentru o îmbunătăţire a legăturilor cu Coreea de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]