Lansarea noului iPhone ar putea fi o oportunitate perfectă pentru escroci de a răspândi caracteristici rău intenţionate, atrage atenţia Kaspersky. Compania de securitate cibernetică anunţă că detectează activităţi intensificate de fraudă în contextul lansării celui mai popular smartphone.

Conform unui comunicat transmis marţi de Kaspersky, Apple va ţine un eveniment online în aceeaşi zi, iar zvonurile spun că acesta va fi despre introducerea noii game iPhone 12.

În primele nouă luni ale acestuia an, Kaspersky a observat că infractorii sunt interesaţi în mod constant de utilizatoriii Apple şi de conturile lor.

De exemplu, în fiecare lună, cercetătorii companiei au găsit aproximativ 100 de domenii suspecte în întreaga lume care menţionau „Apple” drept companie. Majoritatea acestor site-uri web solicită utilizatorilor să introducă ID-ul şi parola lor Apple. Numărul acestor resurse a crescut rapid în septembrie, iar până la finalul lunii, existau deja 1.950 de astfel de domenii.

După ce au analizat numele acelor resurse, experţii Kaspersky au sesizat că unele dintre acestea se oferă să găsească telefoane pierdute, în timp ce altele oferă ajutor pentru recăpătarea accesului la conturile personale. Există, de asemenea, site-uri de phishing care imită serviciile de asistenţă Apple. Cel mai probabil, aceste resurse au fost create cu scopul de a fura conturile utilizatorior dar nu au funcţionat corect şi au rămas în final doar un software abandonat. Escrocilor le place să folosească aceste pagini ca măsură de precauţie, astfel încât atunci când o resursă este blocată, să poată activa imediat alta.

„Această reapariţie a interesului escrocilor pentru serviciile Apple arată că aceştia ar beneficia de orice lucru le-ar atrage atenţia utilizatorilor. Lansarea noului iPhone ar putea fi o oportunitate perfectă pentru escroci de a răspândi caracteristici rău intenţionate”, spune Tatyana Sidorina, security expert la Kaspersky.

Pentru a evita astfel de înşelăciuni, Kaspersky recomandă:

• Fiţi sceptici cu privire la orice ştiri, oferte sau promoţii extrem de generoase. Cel mai probabil acestea nu sunt adevărate.
• Verificaţi dacă mesajele provin din surse de încredere
• Nu daţi click pe link-urile din e-mail-urile sau mesaje suspecte primite în mesageria instant sau pe reţelele sociale
• Verificaţi autenticitatea site-urilor pe care intenţionaţi să le accesaţi
• Instalaţi o soluţie de securitate fiabilă, cu o bază de date actualizată, care include cele mai recente atacuri de tip phishing

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].