Dacă nu înveţi, istoria se repeat. Pentru familii, în acest moment nu contează ce lanţ de evenimente şi decizii, sau a cui nepăsare au dus la această tragedie, tot ce contează este că în incendiu au murit zece persoane. Uite ce spun rudele unora dintre ei.  

”A avut probleme digestive 4 zile care n-au cedat, febră 39. 4 zile în care n-a cedat şi a hotărât el să meargă, probabil că a consultat şi medicul de familie. (…) Obişnuia să meargă duminica dimineaţa în piaţă. Era singurul loc de unde ar fi putut lua (n.r. Covid) pentru că în restul săptămînii stătea acasă.

(…) Când este vorba de un familiar al tău, se schimbă situaţia, totul devine o tragedie.Nu ştiu cum o să ieşim. E trist, e dureros, e tragic. Dar se pare că oricum era în stadiu final, de aia era şi intubat. Soţia lui şi fiul sunt izolaţi acasă. La 11 jumate, 12 fara ceva ne-a anunţat spitalul, când noi deja ştiam de la televizor. El are o fiică în Italia şi a zis că deja face proces de astăzi pentru spitalul de aici. Pe lângă faptul că era în condiţiile în care era dânsul şi ceilalţi, se întâmplă şi incendiul ăsta,” spune Georgeta Checheriţa, ruda unei persoane care a murit în incendiu.

”Asta este România. M-am gândit doar la ea. Că am înţeles că aseară a fost dusă la terapie intensivă.  Am văzut-o ultima oară acum doua săptămâni, luni, când am venit la ea. (…) Nu am avut pe cine să sun. Mi-am dat seama că nu se poate lua legătura cu nimeni în cazul ăla,” spune şi fiul unei persoane care a decedat în incendiu.

”Sora mea a stat acolo până la miezul nopţii, încercând să ne dăm seama dacă este în acel salon. La miezul noptii, a venit politia la verisoara mea, la fiica nanului meu si a anuntat ca nanu era acolo. Eu acum sunt la Mitropolie şi cred ca daca nu as fi in aceasta zona, mi-as urla furia. În Romania, asa se intampla lucurile astea, se intamplă câte o tragedie şi după aia fiecare pune gunoiul sub preş. Nu este normal ca un spital să aiba 8 manageri într-un an. Nu am învaţat nimic din tragedia de la maternitate, nu am învăţat nimic din tragedia de la Colectiv.  Vreau ca cei vinovaţi să ajungă în puşcărie.

Pe mine mă îngrozeşte spitalul din Piatra Neamţ, vă spun sincer. Nu vreau să intru în detalii, sunt poveşti mai vechi, legate si de tatăl meu, de cum a fost tratat acolo,” precizează ruda unei alte persoane care a decedate în incendiu.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]