Preşedintele României Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare, luni, preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, în care îi transmite lui Jeo Biden că ţara noastră rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare şi economice. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis preşedintelui ales al SUA, felicitările sale.

„România, în calitate de partener strategic de încredere al Statelor Unite, rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare şi economice. Mandatul dumneavoastră de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii va marca, cu siguranţă, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România şi Statele Unite, la care aţi avut deja o contribuţie substanţială, în calitate de Vicepreşedinte. În acest context, îmi amintesc cu deosebită plăcere vizita pe care aţi făcut-o în România, în anul 2014, precum şi sprijinul personal pe care l-aţi acordat în mod constant ţării mele”, a transmis Iohannis.

Acesta a mai spus că aşteaptă cu interes celebrarea, în 2021, a 10 ani de la Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii, adoptată în timpul mandatului lui Jeo Biden de vicepreşedinte.

„România şi Statele Unite împărtăşesc valorile democraţiei, drepturilor omului, bunei guvernări şi statului de drept, Parteneriatul nostru Strategic contribuind decisiv la transformarea democratică a ţării mele. România este ferm alături de Statele Unite pentru a face faţă provocărilor actuale, de la sănătate la economie şi schimbări climatice, şi de la securitate la drepturile omului, scopul nostru fiind asigurarea unui viitor mai bun pentru popoarele noastre. În calitate de partener strategic al Statelor Unite şi aliat în cadrul NATO, România rămâne angajată să îşi aducă aportul în ceea ce priveşte cheltuielile de apărare (burden sharing) şi să contribuie în continuare la securitatea, prosperitatea şi rezilienţa comunităţii globale a democraţiilor”, a mai spus Iohannis în mesajul său transmis preşedintelui ales al SUA.

Iohannis i-a transmis lui Biden succes în preluarea mandatului de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii în acest context complex şi că aşteaptă cu interes să lucreze împreună în scopul promovării obiectivelor comune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]