„Îmi exprim, astăzi, recunoştinţa faţă de eroii-ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei şi aduc un omagiu supravieţuitorilor, veteranii de război. Dragostea şi datoria lor faţă de ţară reprezintă exemple durabile pentru generaţia tânără. Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne, pentru poporul român, acelaşi reper moral. Ţara noastră are astăzi o armată modernă şi bine pregătită, care asigură îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi implementarea Politicii de Securitate şi Apărare Comună a Uniunii Europene”, a spus preşedintele Klaus Iohannis la ceremoniile din Parcul Carol I din Bucureşti, prilejuite de Ziua Armatei Române.

Şeful statului a apreciat eforturile depuse de Armata Română în lupta pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Trăim însă vremuri care ne obligă să privim Armata şi dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi sunt angajaţi într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut şi foarte dificil de combătut, noul coronavirus. Implicarea Armatei României în acest efort naţional, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară. Personalul de specialitate şi cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor cetăţenilor şi la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli. Salut eforturile medicilor militari şi devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariţiei virusului în ţara noastră”, a spus preşedimtele.

Klaus Iohannis a înmânat Drapelul de Luptă Institutului Medico-Militar, „în semn de preţuire şi apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în procesul educativ”.

„Cu prilejul Zilei Armatei României, vreau să îmi exprim totodată aprecierea faţă de participarea neîntreruptă la misiuni şi exerciţii alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi faţă de continuarea activităţilor de învăţământ şi de instruire, chiar şi în această perioadă foarte dificilă. Acest lucru dovedeşte rigurozitatea şi disciplina unei armate moderne şi flexibile, conectată şi adaptată la realităţile şi provocările societăţii contemporane. Dragi militari, vă mulţumesc pentru sacrificiile şi dedicarea de care daţi dovadă şi vă urez succes în misiunile dumneavoastră”, le-a mai transmis şeful statului militarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].