„Aţi observat că acum trei – patru săptămâni numărul de cazuri creştea de la săptămână la săptămână foarte mult şi acum suntem în a treia săptămână în care numărul maxim de cazuri se situează în zona de 10.000 şi sunt multe zile în care numărul de noi infectări este sensibil sub 10.000. Nu putem să spunem că am reuşit să îngrădim pandemia, dar avem primele confirmări că măsurile care s-au luat au dat rezultate”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului apreciază că rezultatele nu au fost, însă, suficiente.

„Vedem la Terapie Intensivă numărul de persoane creşte. Din nefericire în fiecare zi vedem că avem un număr important de decese, evident că s-a impus un nou set de măsuri restrictive”, precizează şeful statului.

Iohannis opinează că noile măsuri luate în plan naţional „sunt bine gândite, sunt măsurile corecte, aşteptăm rezultate peste două, maximum trei săptămâni”.

Preşedintele a adăugat că pe primul loc pentru toţi este sănătatea românilor, însă pentru asta e nevoie de măsuri care vin din două zone: zona de protecţie (măsuri care au fost luate deja, legate de măştile de protecţie, distanţare şi igienă) şi din zona care se referă la mobilitate: „Trebuie să luăm măsuri adecvate pentru a reduce mobilitatea populaţiei, adică posibilităţile de contact între persoanele infectate şi cele sănătoase”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]