De când Trump l-a concediat luni pe secretarul Apărării, Mark Esper, alţi trei oficiali ai Departamentului Apărării au demisionat sau au fost demişi. James Anderson, subsecretarul interimar al apărării pentru politici, a renunţat la poziţie marţi la presiunile Casei Albe, relatează Politico.

 

Anderson a fost înlocuit cu un general de brigada retras. Gen. Anthony Tata, un aliat al lui Trump şi oaspete obişnuit la Fox News a făcut mai multe afirmaţii false şi islamofobe despre fostul preşedinte Barack Obama în tweet-uri descoperite de CNN, numindu-l musulman şi „lider terorist” care „a normalizat islamul pentru America”.

 

Joseph Kernan, subsecretarul apărării pentru informaţii şi Jen Stewart, şeful de cabinet al lui Esper, şi-au părăsit posturile şi au fost înlocuiţi de Ezra Cohen-Watnick şi Kash Patel. 

 

Atât Cohen-Watnick, cât şi Patel sunt consideraţi extrem de loiali preşedintelui de ieşire, a raportat The Associated Press.

 

Se pare că există o îngrijorare din ce în ce mai mare în Pentagon că valul de schimbări de personal ar putea fi abia la început şi că deciziile luate de Trump ar putea deveni mai volatile.

 

“Este înfricoşător. Este foarte neliniştitor”, a declarat un oficial al apărării pentru CNN, adăugând: “Acestea sunt mişcări de dictator”.

.

Oficialii au declarat pentru The Washington Post că secretarul adjunct al apărării, David Norquist, ar putea fi următorul care va fi demis.

 

Reprezentantul Adam Smith, preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei, a declarat marţi într-o declaraţie marţi că demiterile ar trebui să „alarmeze” americanii.

 

Smith a adăugat că dacă acesta este începutul undei serii de demiteri a profesioniştilor din domeniul apărării şi înlocuirea lor cu persoane loiale, dar fără expertiză – “atunci următoarele 70 de zile vor trebui tratate cu precauţie în cel mai bun caz şi pot deveni de-a dreptul periculoase în cel mai rău caz “.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]