În România sunt peste 180.000 de cazuri şi se fac zilnic în jur de 30.000 de teste. Ar putea testarea să ţină în frâu pandemia? Nu doar testarea, ci testarea tuturor contacţilor direcţi, nu doar a celor simptomatici. Ceea ce înseamnă mai multe teste.

Însă, în România, sunt reglementate doar testele PCR. Compania RomLab ar putea produce zeci de mii de teste de depistare a anticorpilor pentru COVID-19. În plus, acestea îţi spun şi dacă ai virusul, dar şi dacă ai anticorpi, în cazul în care ai fost asimptomatic şi aşa poţi fi un potenţial donator de plasmă.

Ioana Sima, director general RomLab: Am luat legătura cu câteva spitale mai mici, unde am şi furnizat (teste). Producem la momentul de faţă, 50.000 de teste pe zi. În cazul în care ar fi necesar şi sunt cereri, putem să ridicăm producţia la 100.000 de teste pe zi.

Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară: În momentul de faţă, testarea este una dintre principalele arme pe care le avem în lupta cu pandemia, dar testarea trebuie făcută într-un mod ştiinţific. Trebuie să testăm în locurile în care există cea mai mare posibilitate de infectare. Eu cred că trebuie făcute atâtea teste câte sunt necesare. Deci în momentul în care cineva este contact al unui om care este infectat, el trebuie cu siguranţă testat. Deci trebuie toţi contacţii testaţi. Deocamdată în România şi în Europa suntem tributari testelor de tip PCR. Marele dezavantaj este că nu ştim dacă virusul este activ sau inactiv prin aceste teste PCR, dar este cam singurul lucru care ne stă la îndemână, în afara testelor antigenice. Putem folosi în loc de teste PCR, putem folosi teste de tip MUSCĂ IGM. Dacă există şi imunoglobuline de tip M şi imunoglobuline de tip G, atunci pacientul ştim sigur că a trecut prin boală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]