Pe fondul reluării treptate a activităţilor, prin relaxarea eşalonată a restricţiilor, ȋn contextul pandemiei COVID19, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2020 s-a redus la 471 mii persoane, faţă de 479 mii persoane, anunţă INS.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,6% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,1% pentru luna septembrie 2020 (4,3% în cazul bărbaţilor şi 3,8% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 72,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2020.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]