Decizia a fost adoptată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj.

În ceea ce priveşte slujbele oficiate în biserici, decizia CJSU stabileşte că între enoriaşi trebuie păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri, că la intrare persoanele trebuie să îşi dezinfecteze mâinile şi că în interiorul bisericilor este obligatorie purtarea măştii.

De asemenea, hotărârea prevede că administratorii cimitirelor sunt obligaţi să asigure triajul observaţional la accesul în cimitir, iar persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie să nu fie lăsate să intre.

„Se interzice prezenţa la cavou a unui grup mai mare de şase persoane, care nu aparţin aceleiaşi familii”, se arată în decizie.

Totodată, în hotărârea CJSU Cluj se prevede că administratorii cimitirelor pot limita accesul în situaţia în care capacitatea cimitirului nu mai asigură posibilitatea respectării normelor de distanţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].