Următoarele şase luni vor fi dramatice pentru industria ospitalităţii, în condiţiile în care pierderile induse de criza sanitară şi economică se ridică la 3 miliarde de euro, a declarat la conferinţa de presă de luni Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România. 

Călin Ile spune că mulţi operatori economici din acest sector au fost nevoiţi să trimită angajaţi în şomaj, iar numărul falimentelor din această industrie va creşte considerabil în perioada următoare.

“Dacă în luna martie, 88% dintre hoteluri erau închise, în aprilie erau 73%, de ce credem că în următoarele şase luni vom avea o situaţie diferită? Circa 70-80% dintre hoteluri nu vor ţin deschis, sunt şase luni dramatice pentru industria ospitalităţii, mă refer la această perioadă pentru că datorită căldurii şi poate a unui vaccin ne vom reveni. Totuşi, operatorii economic ai trimis deja oamenii acasă şi veţi vedea hoteluri închise, vom vedea multe insolvenţe şi falimente, fără ajutor din partea statului, vom pune cruce pe tot progresul pe care l-am făcut în ultimii ani în această industrie”, spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, într-o conferinţă de presă organizată de către Alianţa pentru Turism.

La nivelul industriei ospitalităţii pierderile se ridică la circa 3 miliarde euro, iar o treime din aceste pierderi vin din partea hotelieră. Totodată, Călin Ile este de părere că ajutorul oferit de către guvern este insuficient pentru a putea salva industria ospitalităţii, astfel că e nevoie de măsuri concrete şi rapide pentru a putea salva cât mai mulţi operatori economici, cât şi locuri de muncă, din această industrie.

“Suntem într-o situaţie fără ieşire, stăm să ne gândim dacă putem ieşi din această criză de unii singuri, iar răspunsul estu nu, nu putem trece de unii singuri, de aceea singura variantă este să primim sprijin din partea autorităţilor”, adaugă Călin Ile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]