Paturile de terapie intensivă pentru bolnavii de coronavirus sunt puţine. Asta ştii deja… Însă, acum sunt şi mai puţine. Pentru că tirurile inaungurate cu mare fast, de ministrul Vela, par a fi doar de vară.

Cel de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara a devenit inutilizabil odată cu răcirea vremii. Instalaţia de încălzire nu a făcut faţă, iar cei 12 bolnavi au fost ţinuţi în frig, o noapte. Apoi, mutaţi în spital, unde erau alţi bolnavi non-Covid. Aşa că şi aceştia au fost mutaţi, pe alte secţii.

Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş Timişoara: „Am pus acoperit pacienţii cu plapume şi am pus două radiatoare, sperând că dimineaţă se poate remedia problema, însă se pare că e o problem mai complicate. Am mutat pacienţii în Secţia de Chirurgie Toracică, unde avem oxigen şi unde se pot improviza echipamentele de ventilaţie mecanică din tir vor fi mutate pe această secţie. Pacienţii care erau pe această secţie sunt mutaţi parţial în saloanele care sunt în Secţia de Boli Infecţioase, iar cei cu forme mai uşoare vor fi transferaţi în spitalele suport.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]