În următorii cinci ani te poţi plimba pe tronsonul Gara de Nord- Gara Progresului. Traseul va avea o lungime de aproape 12 kilometri, 13 staţii plus una care există deja- Gara de Nord. Proiectul este estimat la peste 8 miliarde de lei.

Astăzi se va discuta studiul de fezabilitate într-o şedinţă la Ministerul Lucrărilor Publice. Cristian Marin, membru al Asociaţiei Metrou Uşor îţi spune că este necesar un metrou în acea zonă, din cauza aglomeraţiei.

„Vorbim de o linie destul de veche ca proiect, în sensul că aceasta era figurată încă de prin anii 2000. Este un proiect care va fi evident benefic pentru zona de sud a oraşului, mai ales că în momentul de faţă tronsonul de nord nu este la fel de bine folosit să spun aşa, nu este folosit la capacitatea sa maximă. Dacă tot vorbim despre transportul în comun îţi spun că şi că Trenul Otopeni – Gara de Nord va funcţiona de pe 12 decembrie. Era şi cazul, spune Cristian”, spune Cristian Marin, membru al Asociaţiei Metrou Uşor.

„Am rămas cam singura capitală europeană fără o legătură directă a aeroportului cu oraşul şi acest lucru este chiar destul de ruşinos pentru o capitală europeană. Este într-adevăr o variantă benefică în momentul în care este corespunzător operată. În momentul de faţă, cu propunerea actuală de mers de tren : un tren pe oră, nu-şi va atinge potenţialul său maxim pentru că evident la 50 de minute interval de succedare nimeni nu va fi dispus să aştepte trenul pentru aeroport”, mai spune Cristian Marin.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]